Isänpäivälahjat

Isänpäivälahjat ja niiden miettiminen aiheuttaa toisinaan stressiä, sillä isälle sopivan lahjan löytäminen voi olla vaikeaa. Monissa perheissä isän muistaminen pienellä tai suurellakin lahjalla on kuitenkin perinne, josta halutaan pitää kiinni. Tästä artikkelista löydät monia hyviä vinkkejä ikimuistoisen isänpäivälahjan löytämiseksi.

Muistuta armeija-ajoista

Monet miehet miettivät armeija-aikojaan vielä kauan armeijasta valmistumisen jälkeenkin. Vaikka armeijan suorittaminen silloin kun siellä on tunnu kovinkaan hohdokkaalta, aika kultaa muistot ja monille siitä muodostuu ikimuistoinen hetki omassa elämässä. Varsinkin jos isäsi mielellään kertoilee tarinoita armeija-ajoistaan ja vanhoista inttikavereistaan, tämä lahjaidea ei voi mennä pieleen. Korumaalla on tarjolla nimittäin Dog Tag-riipuksia, jotka muistuttavat siis armeijan tuntolevyjä. Ne eivät ole täysin yhdenmukaisia suomalaisten tuntolevyjen kanssa, mutta niihin saa lisättyä mm. kaiverruksen, jonka avulla tuntolevyn voi personoida ja lisätä siihen jonkin tärkeän lauseen tai viestin. Jos isäsi esimerkiksi pitää sotakirjallisuudesta, voit lisätä tuntolevyyn lainauksen jostain hänen suosikkikirjastaan. Tekstien lisäksi tuntolevyyn voi kaiverruttaa myös esimerkiksi kuvan. Jos sinulla on vaikkapa vanha armeija-ajan kuva isästäsi, voit lisätä sen siihen. Tai ehkäpä isääsi lämmittäisi tuntolevy, jossa olisi kaiverrettuna kuva hänen omasta isästään armeijan harmaissa. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Isänpäivälahjat ja niiden suunnittelu

Jos koko perheen kanssa on tarkoitus ostaa isälle yksi yhteinen lahja, olisi hyvä, että kaikki jäsenet pääsisivät sanomaan oman mielipiteensä lahjaideasta. Onneksi nykyisin on paljon mahdollisuuksia viestiä perheen kesken, joten vaikka yhteistä aikaa ei löytyisikään, voi viestejä lähettää vaikkapa perheen yhteisissä keskusteluryhmissä. Isänpäivälahjaa varten voi perhe vaikka luoda oman WhatsApp-ryhmän, johon isä ei pääse kurkkimaan. Siellä voi myös jakaa esimerkiksi kuvia, joita mahdollisiin kaiverruksiin lisätään. Omalla ryhmällä on myös se hyvä puoli, että sen voi jättää  pysyväksi ja monivuotiseksi, jolloin ehdotukset säilyvät siellä kätevästi tallessa myös tuleviin isänpäiviin ja niitä voi hyödyntää taas silloin. Näin hyvät ideat eivät unohdu!

Isänpäivälahjan tilaamiseen kannattaa varata aikaa muutama viikko, varsinkin jos tarkoitus on hankkia personoitu lahja, jossa on kaiverrus. Tällaisten lahjojen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin jo lokakuun puolella. Kaiverruksia voi lisätä esimerkiksi avaimenperiin ja taskumatteihin. Kaiverrus lisää lahjalle persoonallisuutta ja se voi olla joko teksti tai kuva tai vaikkapa molemmat. Jos olet löytänyt jonkin kivan kuvan isästäsi vaikkapa lapsena tai nuorena, tai kuvan koko perheestänne, se voi olla mukava lisä isänpäivän lahjaan.

Tee lahjasta persoonallinen

Isänpäivälahjan budjetti riippuu tietenkin lahjan antajasta, mutta sen ei tarvitse olla välttämättä kovin suuri. Varsinkin jos lahjan jakaa koko perheen kesken, ei yhden henkilön osuudeksi tule kovin paljon. Lahjaa voi myös höystää itse hieman lisää. Esimerkiksi taskumattiin voi lisätä jo ennalta jotain isän lempijuomista tai avaimenperään voi liitää avaimen valmiiksi esimerkiksi hänen autoonsa. Yksi klassinen isänpäivälahja on metallinen korttikotelo. Korttikotelossa pysyvät kaikki kortit siistissä tallessa ja aina kun sitä käytetään, isä muistaa lahjan antajan. Myös korttikoteloa saa muokattua kuvilla ja henkilökohtaisilla kaiverruksilla niin, että siitä tulee persoonallinen lahja. Korttikoteloon voi lisätä yllätykseksi vielä vaikkapa leffaliput, jolloin isänpäivä voi jatkua vielä yhteisen leffahetken parissa.

Toivottavasti näillä vinkeillä sait ajatuksia siitä, minkälaisen persoonallisen isänpäivälahjan voisit tänä vuonna antaa. Isät arvostavat varmasti, jos lahjoissa on käytetty mielikuvitusta, joten sopivaa lahjaa kannattaa miettiä hetki ennen lähikauppaan astelemista ja sieltä suklaalevyn ja kukkakimpun ostamista. Erityisesti pitkäaikaiseen käyttöön sopivat laadukkaat lahjat ilahduttavat käyttäjää  vuodesta toiseen ja muistuttavat hänen rakkaista perheenjäsenistään. Katso tästä kaikki upeat isänpäivälahjat.