Hyvän toimistotilan valinta on tärkeää monestakin syystä

Hyvän toimistotilan valinta on tärkeää monestakin syystä. Ensinnäkin hyvä työskentelytila on tärkeää henkilöstön hyvinvoinnin kannalta. Uusia toimitiloja etsiessä monet yritykset kiinnittävätkin huomiota siihen, että työskentelypaikka on hyvien liikenneyhteyksien päässä. Toimitiloja miettiessä kannattaa myös miettiä, onko sijainti sellainen, että saatavilla on osaavaa työvoimaa. Jos yritys on rekrytoimassa uusia työntekijöitä, hyvä sijainti houkuttelee varmasti paljon hakijoita. Mikäli yrityksellä ei ole paljon aikaa panostaa toimistotiloihin, on nykyaikana mahdollista vaikkapa toimistohotellin vuokraaminen. Toimistohotelleissa kaikki toimiston sisustuksesta käytännön asioihin on ulkoistettu niin, että yrityksen ei tarvitse huolehtia mistään ja työntekijät voivat suoraan siirtyä hotellin tiloihin työskentelemään.

Toimitiloja etsiessä kannattaakin miettiä, minkälainen ratkaisu on yrityksen kannalta paras ja vastaa yrityksen tarpeisiin. Eri yrityksillä on erilaisia tarpeita ja aina yrityksen toimitilojen sisustamiseen ja toimitilojen ylläpitoon ei kannata panostaa yrityksen omia resursseja. Nykyisin on tarjolla paljon avaimet käteen –periaatteella toimivia ratkaisuja, joissa niin sisustus, IT-ratkaisut, tilaratkaisut ja monet muutkin asiat voidaan ulkoistaa toimistohotellin huolehdittavaksi. Näin itse työlle jää enemmän aikaa, mikä on varsinkin pienissä yrityksissä tärkeää. On myös hyvä muistaa, että tilaratkaisut vaikuttavat tuottavuuteen ja mitä paremmin työtilat sopivat yrityksen toimialaan ja tukevat työntekijöiden suoriutumista päivittäisestä työstään, sitä tyytyväisempiä työntekijät ovat. Samalla myös asiakkaiden tyytyväisyys kasvaa.

Toimistotilan sijainnissa kannattaa kiinnittää liikenneyhteyksien lisäksi huomiota myös ympäristöön. Esimerkiksi Business Park-tyyppinen ympäristö on idearikas ja hyvä varsinkin startup-yrityksille. Tällaisissa pienten ja innovatiivisten yritysten keskittymässä on helppo verkostoutua ja toimitilatkin saa usein kustannustehokkaasti. Business Parkeissa on tarjolla tiloja, joista löytyy niin neuvottelu- ja koulutustiloja, kokoustiloja, valmiita IT-ratkaisuja sekä jopa sihteeri-, isännöinti- ja aulapalvelut. Parhaimmillaan yritys voi vuokrata kokonaisen palveluratkaisun kätevästi ja ilman massiivisia investointeja. Business Parkeista on saatavilla edullisiakin tiloja ja yrityksen toiveiden mukaan tiloista voi valita vaikka yksityisiä toimistoja tai jaettuja kampustyyppisiä ratkaisuja. Vuokrasopimuksissa ollaan usein hyvin joustavia ja saatavilla on sekä lyhytaikaisia että pitkäaikaisia sopimuksia yrityksen tarpeen mukaan.

Toimistotilat ovat tärkeitä sekä tuottavuuden että työntekijöiden, mutta myös brändin kannalta. Toimitilojen fyysinen paikka on osa brändiviestintää. Toimitilojen vuokraaminen on usein yritykselle kaikkein kätevin vaihtoehto. Vuokraaminen on joustavaa ja suhteellisen edullista ja yrityksen ei tarvitse sitoa pääomaansa fyysisiin rakennuksiin, vaan se voi käyttää rahaa yritystoiminnan kasvattamiseen. Vuokraamisen joustavuus mahdollistaa myös toimitilojen nopean ja kätevän vaihtamisen, jos yrityksen toiminta kasvaa tai se haluaa siirtyä toiselle paikkakunnalle. Vuokraamisella välttyy myös kiinteistön huoltoon liittyvistä lisäkustannuksilta ja yrityksen muuttaessa entisistä toimitiloista ja niiden kohtalosta ei tarvitse huolehtia. Yrityksen ei tarvitse miettiä mahdollisen uuden ostajan löytymistä ja odottaa rahojen realisoitumista tililleen. Vuokraaminen mahdollistaa myös nopeat liikkeet ja yrityksen ei tarvitse odotella ostajaa, vaan pääsee nopeasti siirtymään vaikka toiselle paikkakunnalle.

Lue lisää osoitteesta MatchOffice.fi.